עיון מבוגרים

הספר "קיצור תולדות הבישול?" מאת מייקל פולן


עיון מבוגרים  

 

 

שלום לכולם,

אוכל, כולנו אוכלים, אם זה אפוי, מבושל על האש או מטובל בצורה ובסגנונות שונים ומשונים.

הספר הבא שאני רוצה להמליץ לכם עליו הוא ספר שעוסק באוכל אבל הוא לא רק ספר מתכונים.  הספר מדבר על איך בישול השפיע על חיינו או במילים אחרות:  קיצור תולדות הבישול.  את הספר כתב מייקל פולן, שחקר במשך תקופה ארוכה סוגים שונים של בישול כשהוא מנסה לענות על שאלות כמו:  למה אנחנו מבשלים?  ואיך ארבעת היסודות שקשורים ב:  אש, אוויר, אדמה ומים קשורים לעולם הבישול, אם מדובר ביצירה של לחם או הכנת גבינה ביתית ואפילו בישול של בירה.   כן בירה מבשלים!

אז למה דווקא הספר הזה?  אז חוץ מן העובדה שאני אוהבת לבשל או לפחות לנסות ולהכין דברים חדשים, אבל בעיקר בגלל שאוכל הוא משהוא מאד בסיסי לכולנו.  הספר מביא סיפור שיש בו גם היסטוריה (עוד נושא שאני מאד אוהבת) וגם יחסים חברתיים וההשפעה שיש לבישול על הבריאות שלנו, אבל מעל לכל הספר כתוב בצורה קלילה ונחמדה והוא מראה עד כמה האוכל יכול לשנות לנו את החיים.

אז זהו להפעם,

בברכה,

עינת ספרנית במדור עיון.

את הספר ניתן לקרוא בדיגיטלי באתר עברית.